Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین - راحله عبدالحسینی: به واسطه تهرانی بودنش درباره معضلات پایتخت روان و گویا صحبت می‌کند و به خاطر نگاه هنرمندانه‌اش زیبایی و اصالت منطقه را برای‌مان یاد آور می‌شود. از دیدگاه او بلندمرتبه سازی‌ها باید طوری پیش برود تا هویت محله‌های قدیمی تخریب نشود. «محمود عزیزی» 77سال دارد و دکترایش را سال 1357 از دانشگاه سوربن فرانسه درباره تئاتر و تعزیه به پایان رسانده.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  او بازیگری در 15فیلم سینمایی و 28مجموعه تلویزیونی، کارگردانی بیش از 50تئاتر و مدیر گروه نمایش دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران را در کارنامه دارد.
 

خواندنی‌های بیشتر را اینجا دنبال کنید.
 

در سال‌های اخیر کمتر نقش‌آفرینی شما را روی پرده سینما یا صحنه تئاتر می‌بینیم. آخرین فعالیت هنری شما به سال 97 و سریال تعطیلات رویایی برمی‌گردد.

خوشبختانه فعلا در حومه فعالیت‌های هنری سرک می‌کشم و بیشتر نظاره‌گر هستم. برای همکارانی که مشغول کار هستند، خوشحالم و برای برخی دیگر که کار ندارند، دل نگران. وقت من بیشتر برای رفع و رجوع مشکلات روزمره صرف می‌شود.

 

علت این فاصله گرفتن‌تان از دنیای هنر چیست؟

ببینید در سبد اوقات فراغت شهروندان، سهمی برای سینما و تئاتر و سایر فعالیت‌های فرهنگی نیست. بی‌تعارف بگویم که وضعیت تئاترخوب نیست. البته برخی از افراد هستند که فقط برای سرگرمی جذب نوعی از نمایش می‌شوند. اما در کل وضعیت خوبی در تئاتر جریان ندارد. بماند که بعد از روزگار کرونا شرایط بچه‌های تئاتر سخت‌تر هم شد.

مگر نه اینکه در سختی مثل همین بحران کرونا که گریبان‌گیر مردم دنیا شده بود، هنر باید به دادمان برسد و روزنه‌ای از امید را نشان‌مان دهد؟ اصلا شما موافقید که هنردرمانی به کمک ما می‌آید؟

انسان دچار آسیب وحشتناکی شده که گویی بی مهابا و کودکانه کمر به قتل خودش بسته. برخورد او با طبیعت و تعاملش با انسان‌های دیگر نشان می‌دهد که نگاه انسان دوستانه و حکیمانه دستخوش آسیب شدیدی شده.  آسیبی که از همزبان و همدل شدن آدم‌ها جلوگیری می‌کند. این را هم بگویم که در نگاه کلی این معضل برای انسان امروز پیش آمده و در همه جا شاهد این موضوع هستم و در شرق و غرب و شمال و جنوب این کره خاکی، انسان‌ها به درجه‌ای از خشونت رسیدند که انگار عدالت، رحم و انصاف در تعامل آنها هیچ جایگاهی ندارد. در این شرایط است که حقوق اجتماعی و شهروندی هم دگرگون می‌شود و میدان  به دست شیطان یا نفس حیوانی می‌افتد. در این شرایط هنرمند که تافته جدا بافته‌ای از جامعه نیست! هنرمند هم عضوی از جامعه است و همه اعضای جامعه به هم وصل هستند. وقتی هنرمند فارغ‌البالی نداشته باشد دور از ذهن است که بتواند کاری از پیش ببرد. وظیفه هنر در خودش تعریف شده. هنر آینه جامعه است و در این شرایط هنر هم مخدوش می‌شود نگاه تیره‌ای پیدا می‌کند.

شما متولد محله پل چوبی هستید و سکونت در بیشتر محله‌های شمیران را هم تجربه کردید. برخی شهروندان ساکن پایتخت، برای فراغت و حال خوش راهی شمیران و بازار تجریش و قدم زدن در کوچه‌های قدیمی می‌شوند. در تجربه همین قدم زدن‌های روزمره شما چقدر یاد گذشته‌ها می‌افتید؟

قدم زدن در کوچه باغ و محله قدیمی معنا داشت. روزگاری که همسایه‌ها را می‌شناختیم. حالا همسایه‌هایمان را در یک آپارتمان نمی‌شناسیم. چه برسد به هم‌محلی‌هایمان را. در تمام این کوچه پسکوچه ها که روزگاری پر دار و درخت بود حالا هیچ نشانی از آن درختان نیست و تا چشم کار می‌کند ساختمان‌های بلندمرتبه است. بزرگترین مشکل کلانشهر ما بی‌توجهی به شکل‌گیری محله‌هاست. برای محله‌های تازه شکل گرفته هویتی تعریف نمی‌شود و از سویی دیگر ساخت و سازهای بی رویه هویت محله‌های قدیمی و با اصالت را نیز از بین می‌برد. نگذاریم شناسنامه‌ محله‌ها از بین برود. شناسنامه‌های المثنی هویت ندارد. استخوان‌های پیدا شده در خیابان مولوی نشان می‌دهد که قدمت تهران به نزدیک هزار سال می‌رسد. قدمت درختان قیطریه هم به چند ده سال می‌رسد. پل تجریش به اوین درکه را به خوبی به یاد دارم. کنار بیمارستان شهدای تجریش،قبرستان بود و زمین کشاورزی بود که در آن صیفی کاری می‌کردند. یادش بخیر درخت تنومند داخل صحن امامزاده صالح(ع) که پیرمردی کنار آن می‌نشست و پینه دوزی می‌کرد. امروز اگر بر سر سفره خانواده‌ای نان گرم نباشد، همسایه از او بی‌خبر است. در محله‌های قدیمی شمیران اصلا چنین چیزی نداشتیم.

با توجه به رشد جمعیت به هر حال باید نسخه آپارتمان‌سازی برای پایتخت پیچیده شود.

به هر حال از آسیب آن در امان نماندیم. بلند مرتبه‌سازی در شهرک‌ها راه تنفس تهران را بند آورده است و نتیجه آن شده آلودگی هوا که همواره با آن دست و پنجه نرم می‌کنیم. محله‌های درکه، دربند، دارآباد و فرحزاد کانال‌های تنفسی تهران به حساب می‌آمدند. با این کار ویژگی‌های اصیل محله‌ها را گرفته‌ایم.

پر واضح است که شمیران و محله‌هایش سراسر ویژگی خاص دارد. به برخی از این ویژگی‌ها که دستخوش تغییرات شده، اشاره می‌کنید؟

محله شمیران ویژگی‌های بسیاری داشت. مثلا چندین میوه فقط مربوط به فصل پاییز شمیران بود. سیب، ازگیل و خرمالو شمیران را از باغ‌های محله‌ها برداشت می‌کردند و مزه دلپذیری داشت. ویروس ساخت و ساز که به جان محله‌ها افتاد، باغ‌های میوه‌ شمیران جای خود را به آسمانخراش‌ها داد. هر چه بیشتر به فکر شهر و محله‌مان باشیم، از بیماری‌های جسمی و روحی دور می‌مانیم.  

در پایان، ظرفیت و عملکرد مراکر فرهنگی شمیران را به عنوان یک هنرمند هم محلی چگونه ارزیابی می‌کنید؟

 این مراکز فرهنگی باعث تمرکز زدایی شده و در هر منطقه شهروندان به تعدادی فرهنگسرا و سرای محله دسترسی دارند که مهم‌ترین هدفش کشف استعداد و پر کردن اوقات فراغت شهروندان است.

کد خبر 682564 برچسب‌ها منطقه ۱ هویت شهری همشهری محله مجله زندگینامه هنرمندان تجسمی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: منطقه ۱ هویت شهری همشهری محله محله ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۲۹۷۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های صنعت فولاد کشور آشنا شوید

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، صنعت فولاد همیشه یکی از شاخصه‌های سنجش قدرت کشورهای مختلف بوده و نقشی اساسی در توسعه و پیشرفت آن‌ها در حوزه‌های اقتصادی و نظامی داشته است. در دنیای صنعتی امروز، ارزش این فلز بیشتر از گذشته مورد توجه قرار می‌گیرد. از طرف دیگر کشورهای مختلف سعی می‌کنند تا با استفاده از فناوری‌های جدید، به بیشترین بهره‌وری در زمینه تولید فولاد دست پیدا کنند.

شرکت احیا استیل فولاد بافت یکی از نمونه‌های بارز صنعت فولاد کشور است. در این مطلب قصد داریم فولاد بافت را معرفی کنیم؛ شرکتی که تأثیر به‌سزایی در رونق اقتصادی کشور دارد.

تاریخچه شرکت احیا استیل فولاد بافت

استیل فولاد بافت یکی از ۷ طرح ملی فولادی در هفت منطقه کشور است که در پی تصمیم‌گیری‌های کلان در سال ۱۳۸۶ برای شکوفایی اقتصادی، خودکفایی صنعتی و رفع وابستگی به محصولات استراتژیک، احداث آن برنامه‌ریزی شد.

پروژه احداث شرکت احیا استیل فولاد بافت با مشارکت هلدینگ گسترش صنایع و معادن ماهان در کنار سازمان ایمیدرو و صنعت‌ومعدن وارد مرحله عملیاتی شد. در نهایت فاز اول این شرکت در سال ۱۳۹۷ در زمینی بالغ‌بر ۶۱۲ هکتار، با ظرفیت ۸۰۰ هزار تن و با سرمایه‌ای بالغ‌بر ۱۲۰ میلیون یورو با حضور ریاست جمهوری وقت افتتاح گردید.

مشارکین و سهامداران شرکت احیا استیل فولاد بافت

۲۰% سازمان نوسازی معادن و صنایع معدن ایران

۲۰% بانک صنعت و معدن

۶۰% شرکت گسترش صنایع و معادن ماهان به‌عنوان زیرمجموعه هلدینگ صنعت و معدن گروه مالی گردشگری

محصول شرکت فولاد احیا استیل بافت

شرکت فولاد احیا استیل بافت در زمینهٔ تولید آهن اسفنجی به روش ایرانی پرد (PERED) فعالیت دارد. آهن اسفنجی محصول احیای مستقیم گندله اکسید آهن است که برای فولادسازی با کیفیت بالا مورد استفاده قرار می‌گیرد. در فرآیند احیا از کوره استوانه‌ای با جریان پیوسته مواد با بازدهی بالا استفاده می‌شود.

آهن اسفنجی محصولی واسطه‌ای محسوب می‌شود که به علت عیار و کیفیت بالا از جمله مواد اولیه موردنیاز برای صنایع مختلف کاربرد دارد. شرکت احیا استیل فولاد بافت بعد از ۴ سال تولید این محصول با بهترین کیفیت توانسته از ظرفیت اسمی خود عبور کند.

همچنین موفقیت فاز اول این کارخانه، زمینه‌ساز گسترش پرقدرت فاز دوم آن را نیز فراهم کرد.

کلام پایانی؛ ما همواره در اندیشه ایرانی قدرتمند هستیم

شرکت تولید آهن اسفنجی فولاد بافت یکی از شرکت‌های هفت‌گانه‌ای است که در طرح ملی فولادی کشور احداث شد. این شرکت توانسته نقشی مثبت و پررنگ در اقتصاد کشور داشته باشد و با ایجاد صدها فرصت شغلی در شهرستان و جذب نیروهای بومی، به محرومیت‌زدایی مناطق کمک کند.

اکنون، فاز دوم شرکت احیا استیل فولاد بافت در آستانه افتتاح قرار دارد؛ اتفاقی خجسته که می‌تواند خبر از توسعه روزافزون اقتصاد داخلی بدهد. فاز دوم فولاد بافت در سال ۱۴۰۳ با ظرفیت ۸۰۰ هزار تن مشابه فاز اول آن افتتاح خواهد شد. افتتاح فاز دوم فولاد بافت فرصت اشتغال این مجموعه را تا ۵۵۰۰ نفر افزایش خواهد داد.

با بهره‌برداری از فاز دوم فولاد بافت در اردیبهشت ۱۴۰۳ انتظار داریم که این شرکت به روند روبه‌رشد خود ادامه دهد و شاهد بهره‌برداری از فازهای جدید آن باشیم.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 6098393

دیگر خبرها

  • با رمزگشایی صدای نوزاد آشنا شوید (فیلم)
  • اسناد ملی و میراث مکتوب، مهر تاییدی بر شناسنامه هویت و تاریخ یک ملت
  • فیلم | قصه ایرانی‌های تبعیدی؛ مشکل ما شناسنامه است
  • جزئیاتی جالب درباره دنیای پرزرق و برق و باشکوه بازیگری بهرام افشاری
  • قصه شهرت و پایانش رنگ کهنگی نمی‌گیرد/ ترس‌ و تردیدهای یک ستاره
  • قصه شهرت و پایانش رنگ کهنه‌گی نمی‌گیرد/ ترس‌ و تردیدهای یک ستاره
  • فیلم/ با طبیب زاده بیشتر آشنا شوید
  • کوچک شدن بسته‌های خدمتی، دغدغه بیماران تالاسمی
  • نکونام: بهترین بوده‌ایم، بهترین هستیم و باید بهترین باشیم
  • با یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های صنعت فولاد کشور آشنا شوید